Werkboek domeinbeschrijving HBO-i

Werkboek domeinbeschrijving HBO-i

Werkboek domeinbeschrijving HBO-i

Werkboek domeinbeschrijving HBO-i

Opdrachtgever HBO-i stichting
Wat Werkboek
Werkzaamheden Designstrategie, Redactioneel concept, Visueel concept, Ontwerp en opmaak, Illustraties, Drukwerkbegeleiding, Projectcoördinatie

Vraag
“Het moet niet meer in de kast verdwijnen, de mensen moeten er echt mee aan de slag. Misschien een soort bureaukalender?” Zo begon het gesprek over de nieuwe domeinbeschrijving van het ICT-vakgebied, gericht op opleiders en bedrijven. En al gauw begrepen we dat een werkboek meer op zijn plaats was. Een ‘schrift’ wat je overal mee naar toe neemt.

Resultaat
Als je wilt dat je doelgoep met een werkboek aan de slag gaat, dan zul je daar de voorwaarden voor moeten scheppen. Doordachte keuzes in de vormgeving en de uitvoering daarvan dragen daar aan bij: veel (schrijf)ruimte, papier waarop je goed kunt schrijven, een wire-o binding waardoor het boek goed open blijft liggen, verhelderende illustraties, prettig leesbare tekst, overzichtelijke schema’s en een handzaam formaat (iets groter dan A5, dan steken de losse papieren die je erbij bewaart niet zo irritant uit). Mét handig elastiek en stickervel.

» Bekijk ook

Werkboek