Educatieve posters GGD Haaglanden

Opdrachtgever GGD Haaglanden
Werkzaamheden Conceptontwikkeling, Illustraties, Opmaak


Poster Hoe lekker ga jij, GGD Haaglanden
Poster Hoe lekker ga jij, GGD Haaglanden

Vraag

De Week van de liefde, Stoptober, dat zijn grote thema’s waar je een campagne omheen kan maken. Maar wat als je een verzameling kleine onderwerpen hebt: gehoorbescherming, slapen, gezonder eten, blowen, sporten en bewegen, sociale media, veilig vrijen, prestatiedruk, pesten, gamen enzovoort, enzovoort. Hoe breng je die onder de aandacht van jongeren op de middelbare school (14-17 jarigen)?

Resultaat

Samen met de GGD Haaglanden ontwikkelden we een concept voor volledig geïllustreerde posters. Centraal staat de vraag: Hoe lekker ga jij? Een vraag die aandacht vraagt voor zowel fijne als minder leuke zaken in het leven van jongeren.
Op elke poster komen zo’n zes à zeven onderwerpen aan bod in een setting passend bij het seizoen. Denk aan de feestdagen, het strand, een schoolplein. Elk onderwerp krijgt zijn eigen geïllustreerde scène in het geheel: herkenbare situaties met een beetje humor.

De posters worden ingezet in vmbo en mavo klassen van een aantal Haagse scholen om het gesprek met jongeren aan te gaan en ze op een speelse en toegankelijke manier te informeren over (een gezonde) leefstijl. Maar ze hangen ook op relevante plekken in de regio: jongerencentra, sportverenigingen en scholen.

Bekijk meer posters

Illustratie poster GGD Haaglanden
Illustratie poster GGD Haaglanden
Illustratie poster GGD Haaglanden
Illustratie poster GGD Haaglanden