Logo WArd/waRD

Zooming in on Loss

Blueprint on Memory

The Black Piece | The Red Piece

Co(te)lette | I SOLO MENT

WArd/waRD - banner en website

WArd/waRD

Opdrachtgever WArd/waRD – Ann Van den Broek
Wat Logo, stationary, affiches en folders, banier, advertenties, boek, digitale nieuwsbrief, website
Werkzaamheden Visueel concept, Ontwerp en opmaak, Fotografie, Technische realisatie website, Drukwerkbegeleiding, Projectcoördinatie

Vraag
Na een jarenlange carrière als danseres in Nederland en België, besloot Ann Van den Broek in 2000 dat het tijd was zelf choreografieën te maken. Onder de naam WArd/waRD begon ze haar eigen gezelschap. Dualiteit, emoties en het menselijk lichaam zijn belangrijke thema’s in het werk van Ann.

Resultaat
De dualiteit komt op verschillende manieren tot uitdrukking: in de bloeiende roos met doorns, in de schrijfwijze van de naam, in de kleuren voor het huisstijldrukwerk tot aan de titel van het boek dat we samen met Ann en schrijfster Marcelle Schots maakten ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van WArd/waRD. Strak versus rafelig, zwart versus wit.

Deze huisstijl is er één die tegen een stootje kan. Het is geen keurslijf, en toch is er, ook voor de affiches van de laatste 10 jaar, een duidelijke lijn te herkennen. Juist omdat het niet vast ligt, er is bewegingsruimte. En dat houdt een huisstijl fris. Al meer dan 15 jaar.

Het affiche voor The Red Piece werd in 2013 genomineerd voor de Theaterafficheprijs.

“Dit affiche is een lekker ding. De kleur is geweldig en de speelse typografie maakt het helemaal af. De gekke uitsnede van de rand werkt hier uitstekend.” (jury Theaterafficheprijs over het affiche voor The Red Piece)

» Bekijk ook

WArd/waRD