KICK

KICK

KICK

KICK

KICK

KICK

KICK

Opdrachtgever Medisch Centrum Haaglanden (MCH)
Wat KICK (personeelsmagazine)
Werkzaamheden Visueel concept, Ontwerp en opmaak, Drukwerkbegeleiding

Vraag
Het MCH was op zoek naar een nieuw ontwerpbureau voor hun personeelsblad. Waar ze op letten? “Het moesten geen grote bureaus zijn, met veel overhead, maar ook geen éénpitters waarbij de continuïteit in gevaar zou kunnen komen. Bij de ontwerpen keken we niet alleen naar esthetiek, maar ook naar functionaliteit: we willen mensen verleiden te lezen. Dan moet er wel een visie achter het ontwerp zitten.”

Resultaat
Eigenlijk mocht de overgang met de oude vormgeving niet te groot worden. Dat werd het natuurlijk wel. Niet alleen de vormgeving ging op de schop, we bedachten ook nieuwe rubrieken en een concept voor de cover. Voor de overgang bedachten we een creatieve oplossing: met een losse omslag in de oude lay-out introduceerden we de nieuwe vormgeving bij de medewerkers.

Met duidelijke en frisse koppen, leeswijzers, lijnen, beginkapitalen, streamers en een aparte kolom voor kaderteksten wordt de lezer op verschillende niveaus het blad ingetrokken. Geen verplichte kost meer, maar een levendig tijdschrift, met luchtige pagina’s, meer aandacht voor fotografie en prettig leesbaar door een duidelijke structuur.

Inmiddels is het MCH gefuseerd met Bronovo. Ook voor het nieuwe ziekenhuis, HMC, maken we het personeelsblad.

“De nieuwe KICK heeft de uitstraling van een vernieuwend, dynamisch ziekenhuis en dat is het MCH ook. De artikelen zijn overzichtelijk, modern en met voldoende rust gepresenteerd. Het blad en de pagina’s wekken meer nieuwsgierigheid op, waardoor je eerder aan het lezen slaat. Wij zijn enthousiast, net als de eerste reacties.”

» Bekijk ook

Personeelsblad KICK